Yanieck's Passion for Fashion


Yanieck Mariani leerde ik kennen via het sl prikbord op Startpagina. Ik vroeg haar toen of ze misschien ook een shopje wilde openen in Crazy Diamond, waar ik hostess was. Sindsdien hebben we geregeld contact. Ik vind haar ontwerpen heel erg mooi, ze verdient dus zeker een plekje op dit blog! We besloten dat te doen in de vorm van een interview, met foto’s van haar creaties daartussenin.

Dressmadefordancing1bleu.jpg picture by Aragog

Wanneer en waarom ben je met Second Life begonnen?
21-12-2006 ben ik ermee begonnen. Dat wil zeggen, na een uitzending van Radar over SL werd ik nieuwsgierig. Ik heb een account aangemaakt maar vond er in eerste instantie niks aan. Na een paar dagen werd ik weer nieuwsgierig en logde weer in, daarna leerde ik wat mensen kennen die mij een beetje wegwijs maakten. En begon pas na een maand of 4 met wat meer te exploren, leerde de basics hoe je in sl content kan creeren, prims, meubeltjes en textures etcx85
Op een gegeven moment kreeg ik van een goeie sl-vriend een versie van Photoshop 6 toegestuurd, waar ik in eerste instantie me niet aan durfde te wagen 🙂

Sexyassblackjeans.jpg picture by Aragog

Wanneer ben je begonnen met ontwerpen?
Nadat ik mijn eerste shop was begonnen met hoofdzakelijk schilderijen, begon ik te denken dat ik wel eens kon proberen kleding te maken… ik had ondertussen een photoshop versie 7.0, had heel internet afgestruind om tutorials te vinden over PS, dus was ondertussen al redelijk handig met photoshop.

FotoBleuGlitterygirl.jpg picture by Aragog

Hoe zag je eerste zaak eruit?
Mijn eerste shop was een mix tussen erotische pics en mooie vergezichten en wat meubeltjes. Ik was al wat bezig met kleding maken, dus mijn allereerste ontwerpen hingen uiteindelijk ook daar.

Wat is het grote verschil tussen toen en nu?
Toen was het meer een leuke hobby die ik naast het sl-len erbij deed, ik vond het geweldig om photoshop ook te ontdekken en was super trots toen ik daadwerkelijk kleding ging verkopen en er zelfs complimentjes voor kreeg.

Readyfordating.jpg picture by Aragog

Wat voor soort kleding/producten ontwerp/maak je?
Ik ben eigenlijk erg divers, vind ik zelf, ‘t is een beetje hoe mijn mood is op dat moment en waar ik mee begin, soms heb ik een idee in mijn hoofd voor een mooie lingerieset en uiteindelijk is het dan een complete jurk geworden of andersom 🙂

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Nieuwe ideeën vind ik eigenlijk overal, in sl zelf maar ook op tv of uit folders die ik binnenkrijg, als ik dan een leuk model zie ga ik internet afstruinen voor een mooie texture of maak hem zelf, heel vaak zit ik met zoveel ideeen in mijn hoofd, maar het komt ook regelmatig voor dat ik helemaal blanco ben en dan ga ik maar wat rommelen in photoshop tot de ideeen gaandeweg weer komen… vaak zijn die spontane dingen nog hartstikke leuk ook dan.
Soms gaat er iets verkeerd, in photoshop of in sl en dan blijkt dat juist leuker te zijn dan mijn oorspronkelijke idee.
Byv. bij mijn rip off salsa dress, attachte ik de skirt op zijn kop op mijn avi… lol, en voila, the dress was made:-))

FotoBadpakRoze.jpg picture by Aragog

In welke prijsklasse zitten je producten?
Mijn producten zitten globaal gezien in een prijsrange van 50 tot 500 Lindens. Complete outfits zijn natuurlijk duurder dan een enkele top, en het ligt er ook wel aan hoeveel werk ik eraan heb gehad en hoe mooi ik het zelf vind.

Heb je wel eens uitverkoop, gratis spullen of aanbiedingen voor newbie’s?
Ik heb wat giftbags staan van 10 linden tot 25 Linden, ik geef regelmatig iets weg aan mijn groupmembers en doe ook af en toe kortingsactie’s… deze doe ik alleen op mijn Fashion Island meestal.

Dressmadefordancing1brown.jpg picture by Aragog

Wat is het favoriete product in je eigen winkel?
Mijn nieuwste creatie is meestal mijn favoriete product van dat moment. Maar over het algemeen vind ik mijn lingerielijn en dan vooral de Babydolls en de jurken die ik pas gemaakt heb het mooist… na ja… eigenlijk kan ik helemaal niet kiezen, mijn armysetjes vind ik ook top… lol (*note: zo’n armysetje draagt Mendy momenteel zelf met heel veel plezier!)

Blacklacebabydoll.jpg picture by Aragog

Welke kleding draag je zelf?
Ik draag eigenlijk heel veel van mezelf, maar vaak als ik wat moois zie ergens dan koop ik dat en draag dat dan weer, echt een favoriete ontwerper heb ik niet. Er zijn zo veel goede designers in sl, waar ik echt nog niet aan kan tippen… zover ben ik nog lang niet, maar ik zit op de goede weg.

Rock-n-rollshirt.jpg picture by Aragog

KLIK HIER voor een slideshow van Yaniecks ontwerpen.

KLIK HIER om rechtstreeks haar Fashion Island te bezoeken! Behalve haar mainstore vind je daar naast de winkel een mooie photobooth die iedereen vrij kan gebruiken. En rondom haar winkel heeft ze diverse gezellige hangoutplekjes gecreerd. Geen sex, zoals ze me verzekerde (dat doen we thuis wel, grin), maar leuke zitjes om gezellig na het winkelen uit te rusten 😉

Sexyassredjeans.jpg picture by Aragog

3 comments
  1. Mendy said:

    @ Yanieck: slurls veranderd, in alle blogs waar jij in voorkomt, bv ook in Lievelingskleren 😉

    Like

  2. Hey lieverd, ik zie dat mijn oude slurl er nog bij je in staat…zou je die willen veranderen,
    Ik heb mijn huidige slurl bij het bericht gevoegd…in het slurl vakje, maar als het kan liever deze…
    [url=http://slurl.com/secondlife/Saeneul/184/144/?img=http://farm4.static.flickr.com/3449/3402344488_d2b620e689_m.jpg]YANIECK’S FASHION CENTER[/url]

    Dank je wel…kusss xxxx
    Yanieck

    Like

Leave a comment